Hardlopen houd je vooral vol als je het rustig opbouwt en niet te hard van stapel gaat. De startersclinic van de GAC helpt daarbij.
Hardlopen houd je vooral vol als je het rustig opbouwt en niet te hard van stapel gaat. De startersclinic van de GAC helpt daarbij. Foto: Karin van Leeuwen

Beginnende hardloper klaargestoomd voor vijfkilometerrun in Hilversum

Sport

HILVERSUM - De GAC start zaterdag 2 september met de startersclinic. Deelnemers worden in acht maanden klaargestoomd voor de vijf kilometer.

Hardlopen, het lijkt zo makkelijk: je trekt een broek en shirt uit de kast, vetert je hardloopschoenen strak en gaat op pad. En dat is het ook als je een geoefende hardloper bent. Startende joggers maken steevast de fout te snel te willen, een te lange afstand willen lopen waardoor ze blessures krijgen en de lol erin verliezen.

Helemaal niet nodig, vindt Astrid van Haaften. Al jaren is zij de coördinator van de startersclinic van de Gooise Atletiek Club (GAC). Zelf loopt de Hilversumse sinds 1999 hard. "Ik volgde groepslessen in de Pandahallen en een fitnessinstructeur startte een hardloopgroepje om te trainen voor de toen nog Nike Ladies Run. Een aantal deed mee. We liepen de 5 kilometer. Ik werd gegrepen door het hardloopvirus en het is mijn lijf nooit uit gegaan." Zij steekt een hoop tijd in haar club. Met liefde. Altijd. Zij vindt het belangrijk de beginnende hardloper goed te begeleiden.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant