Louis van Leeuwen
Louis van Leeuwen
UPDATE

Raadslid Louis van Leeuwen (HvH) overleden

Politiek

HILVERSUM - Raadslid Louis van Leeuwen van Hart voor Hilversum is (HvH) zaterdagmiddag op 67-jarige leeftijd onverwachts overleden. Dat heeft zijn partij zondagavond laten weten. "We wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en overige familie en vrienden veel sterkte bij dit grote verlies."

Louis van Leeuwen was vanaf de oprichting van Hart voor Hilversum in 2009 betrokken bij deze nieuwe lokale partij. Als voorzitter van de wijkvereniging Bloemenbuurt.com had hij ervaren hoe moeizaam het kan gaan om als inwoner samen op te trekken met de gemeente. Het handhaven van de leefbaarheid rond de nieuwe daklozenopvang op de Neuweg en het verbeteren van het parkeerbeleid vergden veel inzet. Dit moest beter kunnen. Samen met andere betrokken buurtorganisatoren zette hij zich in om "burgerparticipatie" centraal te stellen in de nieuwe lokale partij Hart voor Hilversum.

Mediaman Van Leeuwen was van 2010 tot en met 2017 fractiemedewerker. In juni dit jaar nam hij de zetel over van de naar de Tweede Kamer vertrokken Léonie Sazias. "Hij was daar zeer trots op en was van plan er vol voor te gaan na dit zomerreces", aldus HvH-fractievoorzitter Karin Walters. "Net voor de start van het raadsseizoen is hij onverwachts en zeer plotseling overleden. Helaas is hem dit jaar als raadslid niet meer gegeven."

Update

Tijdens de raadsvergadering van 27 september aanstaande zal worden stilgestaan bij het overlijden van Louis van Leeuwen. Burgemeester Pieter Broertjes zal dan een in memoriam uitspreken. In een persbericht van de gemeente zegt hij: “Hilversum verliest een betrokken man die zich jarenlang op verschillende manieren voor de Hilversumse samenleving heeft ingezet. Heel recent, op 7 juni mocht ik hem installeren als raadslid en hij stond klaar om na het reces volop aan de slag te gaan. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn. We zullen Louis missen als mens en als raadslid. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.”

Uit de krant