Afbeelding
Foto: Hans Peijs

'Man overviel én verkrachtte hoogbejaarde Hilversumse'

Politie

Hilversum - De 32-jarige man, die er van wordt verdacht in november vorig jaar een 83-jarige vrouw in de Radiostraat in Hilversum te hebben beroofd en mishandeld, wordt ook verkrachting van het slachtoffer ten laste gelegd.

Woensdagochtend was er een proforma zitting in de strafzaak van de man bij de rechtbank Lelystad. Daar werd bekend dat de strafzaak op 11 oktober inhoudelijk wordt behandeld.

De man, van Duitse afkomst, probeerde op de avond van 15 november vorig jaar in verwarde toestand op verschillende adressen in en rondom de Radiostraat in Hilversum binnen te komen. Toen hij op het adres van de 83-jarige vrouw aanbelde en zij de deur opende, duwde hij haar met geweld naar binnen. Hij sloeg haar met een paraplu waardoor het weerloze slachtoffer op de grond viel.

De verdachte zou een jas hebben gepakt en daarmee het hoofd van de vrouw hebben bedekt. Vervolgens zou hij haar hebben verkracht. De man zou zich daarna uit de voeten hebben gemaakt met de tas en het mobiel van het slachtoffer.

Naast dit gruwelijke misdrijf verdenkt het openbaar ministerie de man ook van een straatroof in Hilversum en een aanranding in Amsterdam. De man zit sinds eind november vast en is deze zomer geobserveerd in het Pieter Baan Centrum.

De resultaten van de observatie zullen tijdens de inhoudelijke behandeling van woensdag 11 oktober worden besproken. Tot die tijd blijft de man vastzitten.

Uit de krant