Afbeelding

KWF maakt gebruik van digitale pinbus in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - De digitale pinbus werd vorige week gelanceerd. Tijdens de collecteweek van de KWF Kankerbestrijding, die duurt van zondag 3 tot en met zaterdag 9 september, wordt deze nieuwe collectebus al in Hilversum gebruikt.

Hilversum is een van de pilotgemeenten, waar inwoners ook kunnen pinnen bij de collectant, die geld op komt halen voor het goede doel. Het gaat nog niet op voor heel Hilversum. In ieder geval kunnen de bewoners van de Berensteinseweg, de Vaartweg, de Gijsbrecht van Amstelstraat, Kerkelanden en rond de Meteorenstraat deze week ook met de pinpas geld overmaken.

Betaalmogelijkheden
Omdat steeds minder mensen kleingeld in huis hebben, is KWF volop bezig met verschillende betaalmogelijkheden. In 56 gemeenten wordt er een test gedaan met de innovatieve collectebus, waarmee op drie manieren geld kan worden gegeven: contactloos, met pin en contant.

Optimaal
Deze pilot is een initiatief van 21 goede doelen, die zich samen inzetten voor de vernieuwing van de collecte. De bussen worden na de KWF-collecteweek doorgegeven aan de volgende organisatie die gaat collecteren. Op deze manier worden de bussen optimaal ingezet.

Missiedoelen
Het opgehaalde geld wordt besteed aan de drie missiedoelen van KWF Kankerbestrijding: meer genezing, minder kanker door preventie en een betere kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten.

Uit de krant