Diverse platforms en belangengroepen, waaronder de Dutch Bouncers Federation, waren zaterdag te vinden op de Kleine Drift.
Diverse platforms en belangengroepen, waaronder de Dutch Bouncers Federation, waren zaterdag te vinden op de Kleine Drift. Foto: Bastiaan Miché

Massale steun doet eigenares van 't Perronnetje goed

Buurt / wijk

HILVERSUM - Honderden mensen uit het hele land brachten zaterdag een bezoek aan IJssalon 't Perronnetje. Mensen uit alle windstreken verbroederden en betuigden hun steun aan de getreiterde en gediscrimineerde onderneemster Gilly Emanuels. "Het is heel fijn", merkt de onderneemster tevreden op. Daar voegt ze wel meteen aan toe dat het nu tijd is voor rust.

Vanaf 13.30 uur is het binnen en buiten bij 't Perronnetje één grote stroom aan bezoekers. Geduldig gaan mensen in de natuurlijk gevormde rij in de ijssalon staan. Achter de toonbank is het buffelen. De vier medewerksters van Emanuels zijn continu druk in de weer met het scheppen van de biologisch gemaakte ijsjes, de Surinaamse broodjes en het maken van een kop koffie. Als Emanuels niet van voren naar achteren vliegt om de voorraden aan te vullen, is zij in gesprek met haar klanten. "Gebeurt dit nu vaker in Hilversum?", is de vraag die de onderneemster krijgt.

De bezoekers komen van heinde en verre. Allemaal zijn ze naar Hilversum gekomen om de hardwerkende onderneemster aan de Kleine Drift te steunen en een statement te maken. Een aantal platforms en belangengroepen heeft de zaterdag aangegrepen om naar Hilversum te komen. Naast de al aangekondigde aanwezigheid van No Mo Surrenda zijn er vertegenwoordigers van Dat Ding van Ons, Platform Bewustwording Suriname en de Dutch Bouncers Federation (DBF).

Klaar mee
Wat drie weken geleden gebeurde op de Kleine Drift zit hoog bij de mensen die steun komen betuigen. "Wij zijn er klaar mee", meldt een vertegenwoordiger van Platform Bewustwording Suriname. "Er moet een einde komen aan racisme", luidt het vervolg. "De videobeelden van Gilly, waarop ze gediscrimineerd wordt, doen pijn. Nederlanders moeten zich beseffen dat het beeld van Nederland veranderd is. Wij zijn ook Nederlanders", meldt Raymond Comvalius van de Surinaamse netwerkorganisatie Dat Ding van Ons. "Wij zijn hier omdat we achter Gilly staan en een positieve draai willen geven aan wat hier gebeurd is door er voor haar te zijn", vertelt hij verder.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant