In de tuin aan de Arubalaan gingen bewoners onder andere in gesprek met lokale en provinciale politici.
In de tuin aan de Arubalaan gingen bewoners onder andere in gesprek met lokale en provinciale politici. Foto: Bastiaan Miché

Melk en herrie in de koffie bij 'snelwegontbijt'

Buurt / wijk

HILVERSUM - "Met tranen in de ogen zien we iedere morgen wat er hier gebeurt", aldus Loekie Verweij van het Comité West-Indische buurt. Om duidelijk te maken wat de gevolgen van de verbreding van de A27 betekenen voor de 85 huizen in deze wijk verzorgden zij vrijdag een ontbijt met de vraag: heeft u een wolkje melk of herrie in uw koffie?

Vrijdag 8.00 uur. Het is redelijk rustig op de Arubalaan, terwijl het buurtcomité vele uitnodigingen heeft verstuurd: van demissionair minister Schultz van Haegen tot aan de hele gemeenteraad. Zeven vertegenwoordigers, verdeeld over de lokale en provinciale politiek, zijn aanwezig. Verder is Rijkswaterstaat vertegenwoordigd door twee personen en namens de gemeente schuift buurtcoördinator Martijn van Ligten aan tafel bij het 'protestontbijt' van de West-Indische buurt. Dat er onvrede is maken de spandoeken in de tuin wel duidelijk. 'Scherm A27. Compensatie' is te lezen. Tegen de boom rust een zelfgemaakte grafsteen met daarop de tekst: 'RIP Gezondheid 2017'.

Al maanden is deze groep Hilversummers bezig om weer een leefbare situatie te krijgen in hun buurt. Op het tracé rond de wijk is veel veranderd. Honderden bomen zijn verdwenen en inmiddels is Rijkswaterstaat bezig met de verbreding van de A27. Sindsdien worden de geluidsnormen overschreden, neemt de luchtkwaliteit af en verdwijnt het woonplezier. De oplossing die zij wensen is simpel: een geluidswal langs de A27.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant