Afbeelding
Foto: Gooisch Bier Festival

Bijzondere bieren op eerste Gooisch BierFestival

Algemeen

HILVERSUM - Het Marktplein is komende zondag het decor van het eerste Gooisch BierFestival. Er komen acht wat kleinere en minder bekende brouwerijen, die elk vier soorten bier meenemen.

Naast brouwerijen als Oproer (Utrecht), Breughem (Zaandijk), Eindhovense Stadsbrouwerij (Eindhoven), Hommeles (Houten), de Brouwschuur (Weert) en het Uiltje (Haarlem) komen er zelfs bieren uit Shanghai (China). De Boxing Cat Brewery zal drie Chinese bieren serveren met namen als Total Knock Out IPA en Ring Side Red. 

Met een proefglas in de hand kunnen de liefhebbers een rondje maken. De organisatie is in handen van de Gooische Bierbrouwerij, dat eveneens enkele biertjes presenteert. "Sinds wij open zijn gegaan in Mout merken wij dat er hier enorm veel animo voor speciale bieren is en met name over de achtergrond van elk bier",legt Guido de Wit de aanleiding voor het event uit.

"Het wordt echt een gezellig festival met livebands en foodtrucks", vervolgt Arjanneke van den Berg. "Dit heeft Hilversum nog niet meegemaakt."

Uit de krant