Met de vredeswandeling langs monumenten.
Met de vredeswandeling langs monumenten. Foto: Bastiaan Miché

Werken aan vrede tijdens Hilversumse Vredesweek

Buurt / wijk

HILVERSUM - Vrede kun je leren en tijdens de Vredesweek in Hilversum krijgen inwoners de kans om hiermee aan de slag te gaan. Tussen maandag 18 september en zondag 24 september wordt flink uitgepakt met onder meer workshops, een vredeswandeling, een groot scholierendebat en een tentoonstelling.

De deelnemers aan de Vredesweek vinden het een misvatting dat vrede alleen draait om mondiale onderwerpen. Juist op lokaal niveau kan het verschil worden gemaakt.

"Bij vrede denk je meteen aan grote vraagstukken als oorlog en vluchtelingenstromen. Maar ook in de eigen omgeving kun je samenwerken, contact maken met elkaar. Met de Vredesweek in Hilversum hopen we dit vuurtje aan te steken, want tenslotte leven wij hier allemaal met elkaar", legt wethouder Eric van der Want uit.

In Hilversum-Oost is buurtwerkster Tukkie Tuk al begonnen om op buurtniveau te werken aan vrede. De Liebergen is Hilversums eerste vredeswijk. Dit initiatief is van de grond gekomen nadat zij vorig jaar september haar vredespaal voor wijkcentrum St. Jospeh aan de Minckelersstraat mocht onthullen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant