De Porseleinhaven.
De Porseleinhaven. Foto: Gemeente Wijdemeren

'De Porseleinhaven wordt the place to be in Loosdrecht'

Buurt / wijk

Loosdrecht - De start verkoop van de eerste woningen in De Porseleinhaven is een groot succes. Inmiddels hebben zich al veertig belangstellenden ingeschreven, meldt de gemeente Wijdemeren.

"De grote belangstelling in de verkoop van de woningen toont het vertrouwen in het project en in de terugkeer van een levendig dorpscentrum in Oud-Loosdrecht. De Porseleinhaven wordt the place to be in Loosdrecht."

De zeven appartementen en vier pakhuizen zijn onderdeel van het eerste deelplan van het project. De verwachting is dat de bouw van de eerste fase kan starten in het eerste kwartaal van 2018. Het project bevat in totaal vier deelplannen die resulteren in 14 appartementen en 23 grachtenpanden en een plint voor winkels en horeca.

Met horeca rondom het plein, doorlopend in detailhandel langs de kades en de mogelijkheid van evenementen bij de pier moet Oud-Loosdrecht de zo gewenste levendigheid krijgen. In het eerste deelplan is ruimte voor een horecagelegenheid en vier commerciële ruimten. Het doel is 'een uiteenlopend aanbod aan horeca, recreatie en winkels, waar kwaliteit en diversiteit voorop staan'.

In het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met de keuze voor onderhoudsarme materialen. Zo zijn de gevels van de pakhuizen gemaakt van eternit, zijn de kozijnen van de woningen van kunststof en liggen er op de daken van de appartementen en de pakhuizen zonnepanelen.

Uit de krant