Buurtbewoners ontmoeten elkaar in de Riebeecktuin en bakken pannenkoeken.
Buurtbewoners ontmoeten elkaar in de Riebeecktuin en bakken pannenkoeken. Foto: Bastiaan Miché

Groen buurtfestival lokt bewoners naar Riebeecktuin

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Groene Burendag Buurtfestival is geslaagd. "Er was een prima sfeer en veel spontane acties. Een superdag", vat Alice de Koning van Urban Farming035 zaterdag samen.

Een vrolijk hoofdje staat tussen de bloemen gebiologeerd te kijken naar een blaadje. "Nee, niet naar het blaadje, naar het lieveheersbeestje keek ik." De zevenjarige Matts doet zijn knuist een klein stukje open. Het is voor het lieveheersbeestje net genoeg om de vrijheid tegemoet te vliegen. Het jochie haalt zijn schouders op: gelukkig heeft hij nog een kikkertje in zijn bak. Steven Brüsch kijkt grijnzend naar zijn zoon. Hij is opperhoofd van de Riebeecktuin van Urban Farming035 en neemt zijn mannetje graag mee.

Drie jaar lang is de Riebeecktuin beschikbaar en twee jaar houdt Brüsch een oogje in het zeil. Doel van de tuinen van Urban Farming035 is dat buren elkaar ontmoeten en samen aan de slag kunnen. Natascha woont niet in Hilversum-Oost maar vindt deze tuin ideaal omdat er een speeltuin naast zit. "Daar kunnen mijn kinderen spelen terwijl ik me met mijn tuintje bezighoud." Ze komt er vooral om te ontstressen. Als ze in de aarde wroet en haar gewassen ziet groeien, wordt ze rustig. Bovendien verwerkt ze haar oogst in maaltijden. Het leuke is dat medetuinders allemaal een eigen bak hebben. En daar kom je niet aan. "Nee, we blijven van elkaars bak af. Maar als er iemand op vakantie gaat dan geef ik zijn planten wel water als hij dat vraagt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant