Sinds maandag is de grijpmachine bezig in het gebied van de Monnikenberg.
Sinds maandag is de grijpmachine bezig in het gebied van de Monnikenberg. (Foto: Bastiaan Miché)

Eerste zichtbare stap van nieuwbouw Tergooi

HILVERSUM De kaalslag is begonnen. Afgelopen maandag is begonnen met de bomenkap. Ongeveer duizend bomen verdwijnen voor de eerste fase van de nieuwbouw van Tergooi op Monnikenberg. Het nieuwe hospitaal wordt ingepast in het bestaande bos en is dan onderdeel van het gezondheidspark. Het ziekenhuis benadrukt dat bijna alle bomen worden herplant.

De bomenkap vindt voor het grootste deel plaats ten zuiden van het huidige ziekenhuis aan de Riebeeckweg. Na aanleg van de hoofdaansluiting aan de Soestdijkerstraatweg is dit de eerste zichtbare stap in de eerste fase van de nieuwbouw voor Tergooi.

Trillingen
Op de vrijgekomen ruimte moet uiteindelijk het nieuwe ziekenhuisgebouw verrijzen en verder ook nog een parkeergarage en het nieuwe onderkomen van de RAV (de ambulancedienst van de Gooi en Vechtstreek). De werkzaamheden moeten volgens planning ongeveer twee weken duren. Patiënten, bezoekers, medewerkers en omwonenden moeten zo min mogelijk overlast ervaren. Tijdens de kapklus zijn geluidsoverlast, trillingen en beperkte bereikbaarheid van terreindelen niet uit te sluiten.

Herinrichting
De gekapte bomen worden deels verwerkt als natuurlijke afscheiding bij de landschapsherinrichting op Monnikenberg. De bomen die pas gekapt hoeven worden wanneer Tergooi te zijner tijd de tweede fase van de nieuwbouw realiseert, blijven allemaal staan totdat de tweede fase daadwerkelijk van start gaat. Overigens is ook voor de tweede fase herinvestering in de natuur van kracht die verder gaat dan alleen herplant.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten