Gemeente en het bestuur van Crailo praten weer met elkaar.
Gemeente en het bestuur van Crailo praten weer met elkaar. (Foto: Bastiaan Miché)

Werken aan herstellen relatie met Dierenasiel Crailo

HILVERSUM Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Dierenasiel Crailo nu er een nieuw bestuur is aangetreden. Wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok wil dan ook best onderzoeken hoe de gemeente de organisatie kan ondersteunen en hoe de twee hun relatie kunnen herstellen. Dat laat de CDA-bestuurster weten in haar antwoorden op vragen van de SP.

De relatie tussen de gemeente en het Hilversumse dierenasiel was niet best. Dat de meerderheid van de politiek bijvoorbeeld heeft gekozen om de zwerfdieren voor de komende vier jaar op te vangen in Amersfoort is daarvan een duidelijk signaal.

Kwaliteitsslag
In die debatten over deze wettelijke taak was Van Vroonhoven altijd glashelder over Dierenasiel Crailo. De zaken waren niet op orde. Een kwaliteitsslag was noodzakelijk en hetzelfde ging op voor de financiële transparantie.

Frisse herstart
Nu de oude bestuurders weg zijn en er nieuwe mensen zijn aangetreden, ziet de wethouder dat een frisse herstart gemaakt kan worden. In haar beantwoording aan de SP tekent zij op dat deze wederopbouw een flinke impact heeft op de organisatie. Hierbij wil Hilversum best de helpende hand bieden.

Voorwaarden
“Voor deze wederopbouw en het optimaal functioneren van het dierenasiel is veel werk en geld nodig. Ik ben bereid om, als er aan de voorwaarden wordt voldaan, te onderzoeken welke ondersteuning er vanuit de gemeente mogelijk is."

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten