Klanten zijn blij met de vernieuwde winkel.
Klanten zijn blij met de vernieuwde winkel. Foto: Bastiaan Miché
Advertorial

Vernieuwde slagerij Chateau Briand chiquer en toch net zo gezellig

Bedrijven

Hilversum - Vooraf hadden veel klanten de angst dat de verbouwing binnen Chateau Briand ten koste zou gaan van de gezelligheid in de slagerij aan de Vossenstraat. Die angst was onterecht, blijkt nu. "We zijn overladen met complimenten", aldus mede-eigenaar Corry van Ettekoven.

De winkel midden in de woonwijk tussen de Gijsbrecht van Amstelstraat en het Havenkwartier ziet er chic uit en heeft tegelijk nog altijd die intieme sfeer en het spontane personeel. En zij zijn overladen met cadeaus, vervolgt Van Ettekoven, dochter van Gijs van Ettekoven die de winkel begin jaren 70 overnam. Lachend: "Heel veel bloemen en ook champagne. Eigenlijk zijn we nog niet nuchter geweest."

De verbouwing heeft vier weken geduurd en was broodnodig, geven Van Ettekoven en medewerker Peter van Ancum toe. De laatste keer dat de winkel een beurt kreeg is alweer twintig jaar terug. Overigens konden klanten in die vier weken durende klus gewoon hun producten kopen. Op donderdag, vrijdag en zaterdag stond er een speciale verkoopwagen voor de deur. Heeft dat geen omzet gekost? Van Ettekoven: "Nee hoor, die was gewoon hetzelfde."

Rubiavlees
Het geeft maar aan hoe betrokken de klanten, die overal vandaan komen, zich betrokken voelen bij de buurtslagerij. Dat ligt niet alleen aan de service, maar uiteraard ook aan de kwaliteit bij Chateau Briand. "We zijn niet echt een standaardslagerij, we hebben net iets exclusiever vlees van diverse soorten vleesrassen", aldus Van Ancum. Een voorbeeld dat hij noemt is het Spaanse rubiavlees. Bovendien is de slager niet bang om steeds nieuwe producten te presenteren.

Verder zijn er regelmatig workshops in Sypesteyn in Loosdrecht waar veertig tot vijftig man op afkomen. "En we hebben ook al avonden gegeven over bepaalde soorten vlees bij restaurant De Nederlanden in Vreeland", vertelt Van Ettekoven. "Die kostten toch 150 euro per persoon, maar ze waren volgeboekt. Ongelooflijk toch. Echt, we zijn ontzettend trots op onze klanten."

Liefhebbers
Een gesprek met Van Ettekoven en Van Ancum is een gesprek met twee liefhebbers. Vol passie leggen ze uit wat hun product zo bijzonder maakt. Zo komt het wat vettere vlees, zoals een entrecote of ribeye, (graangevoerd) uit Schotland. Het rode vlees is weer grasgevoerd en komt gewoon uit Nederland. Bovendien biedt Chateau Briand puur vlees aan in plaats van marinades en is het voor klanten gemakkelijk om de luxe ogende stukken vlees te bereiden. "Ik werk nu zo'n vijf jaar hier, hiervoor bij andere slagerijen," vertelt Van Ancum, "maar zoals hier heb ik nog nergens meegemaakt. Het wordt ook steeds drukker. De winkel is echt gericht op de toekomst en wil de hoge kwaliteit van het vlees waarborgen."

Uit de krant