Ook jonge bezoekers bekeken al de expositie.
Ook jonge bezoekers bekeken al de expositie. Foto's: Studio Kastermans

'Mooi was die tijd' in St. Carolus

Zorg

Hilversum - Bewoners, vrijwilligers en medewerkers hebben samen op creatieve en kunstzinnige wijze uiting gegeven aan het afscheidsproces van verpleeghuis St. Carolus, dat eind dit jaar haar deuren sluit. Deze week werd de daaruit voortkomende expositie 'Mooi was die tijd' feestelijk geopend.

Bestuurder Ben Hammer van Hilverzorg had de eer om de expositie te mogen openen. Bezoekers konden onder het genot van een hapje en een drankje de kunstwerken bekijken, terwijl een pianist zorgde voor de muzikale omlijsting.

Tijdens diverse bijeenkomsten zijn bewoners van St. Carolus aan de slag gegaan met de thema's 'Achter mijn voordeur', 'Mijn (t)huis' en 'Tegelwijsheden'. Onder begeleiding van een beeldend therapeut en welzijnsmedewerkers maakten zij keramieken huizen, schilderijen, gedichten en tegels met spreuken. De werken zijn steeds voorafgegaan door gesprekken over thuis en vragen als wat geef je vorm aan een thuis? Wat maakt een huis een thuis?

"Door heel concreet met deze onderwerpen aan de slag te gaan, konden we handen en voeten geven aan het afscheidsproces van een plek waar men jarenlang heeft gewerkt en gewoond", aldus Hammer. Herinneringen van vroeger kwamen boven, maar ook het besef dat je ergens thuis voelen niet afhangt van een gebouw, maar te maken heeft met andere factoren waar je zelf ook invloed op hebt."

De tentoonstelling is nog tot 10 december te zien bij St. Carolus op Bosdrift 96. Bezoekers zijn welkom tussen 11.00 en 15.00 uur. Daarna is de tentoonstelling op verschillende locaties van HilverZorg te zien. Voor (oud) medewerkers en (oud) vrijwilligers is er ook nog een afscheidsfeest. Wie in St. Carolus heeft gewerkt en zich nog niet heeft aangemeld, kan dat alsnog doen.

Uit de krant