Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Genieten tijdens herfstachtige editie herfstbierenfestival

Cultureel

HILVERSUM - Een dolle boel zaterdag tijdens het herfstbierenfestival in de Biersteeg. Pakweg 700 liefhebbers, aldus de organisatie, genoten van de verschillende soorten (of een glaasje fris) en van de diverse optredens.

"Het was een mooie avond, ondanks het herfstachtige weer", vertelt mede-organisator Jeroen ten Brinke. "We wisten dat vanaf 22.00 uur code geel van kracht zou zijn, maar wij gingen er gewoon positief in."

Al vanaf de start rond 16.00 uur kwamen de eerste belangstellenden het terrein op. "Het weer heeft de mensen er niet van weerhouden om te komen", aldus Ten Brinke. "En dit weer hoort er natuurlijk ook wel bij. Een man zei me laatst op een bokbierfeest te zijn geweest bij ruim twintig graden. Dat was het voor hem ook niet helemaal."

Het was alweer de vierde keer dat het herfstbierenfestival plaatsvond. Daarnaast is er in het voorjaar ook altijd het lentebierenfestival. "Mensen zeiden na afloop al: 'tot de lente'", lacht Ten Brinke. "Het wordt al vanzelfsprekend. Het kost een hoop tijd naast gezin en werk, maar het blijft leuk om te doen. En als je iedereen zo tijdens die avond ziet, is dat alleen maar genieten."

Uit de krant