Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

't Gooi trekt eerste herenteam terug uit competitie

Sport

HILVERSUM - Triest nieuws vanuit SC 't Gooi. De zwart-gele Hilversumse voetbalclub heeft per direct het eerste mannenteam uit de competitie getrokken. 

't Gooi kwam uit in de vierde klasse E van het zaterdag amateurvoetbal. Van de vijf duels tot nu toe dit seizoen wist de ploeg er slechts één te winnen. Keer op keer was er een tekort aan spelers. Daarnaast verschenen te veel spelers, vaak zonder afmelding, niet op de training.

Eind vorige maand al stapte daarom de begin dit seizoen aangetrokken Maikel Manasse op als hoofdcoach. Cor 't Jong en Guus Cramer, allebei al jaren aan de club verbonden, namen het stokje over. Zij zouden tot eind van het lopende seizoen 2017/2018 verantwoordelijk zijn voor de training en coaching van het eerste mannenteam. Maar 'ondanks vele pogingen afgelopen week, waarbij voor Guus, Cor, Jaap en Jouke zich hebben ingespannen om het eerste en tweede mannen- als selectieteams in competitie te houden, is dit helaas niet gelukt", aldus voorzitter Jan Willen Hoogendoorn. 

En dus kan het bestuur niet anders dan het eerste mannenteam uit de competitie terug te trekken, aldus de teleurgestelde voorzitter. "Een voortdurend tekort aan spelers met alle gevolgen van dien voor organisatie maar ook voor tegenstanders, heeft ons helaas tot dit besluit gebracht." De betrokkenen binnen de verenging grijpen de komende tijd aan om volgend seizoen weer met een representatief team uit te gaan komen.

Uit de krant