Bert Flink: 'Een vakman schildert, een doe-het-zelver verft.'
Bert Flink: 'Een vakman schildert, een doe-het-zelver verft.' Foto: Bastiaan Miché
Advertorial

Schilder Bert Flink levert nu ook het optimale resultaat als meubelspuiter

Bedrijven

HILVERSUM - Hij heeft zijn sporen na 27 jaar inmiddels wel verdiend in het vak dat schilderen heet. Nu breidt Bert Flink zijn takenpakket uit als meubelspuiter. "Je kunt het zo gek niet bedenken of ik kan het spuiten", aldus de 55-jarige Hilversummer.

Sinds 1 juni is de Hilversummer na een toch wel lange zoektocht te vinden in een loods aan de Franciscusweg, net voorbij de auto LTS. Donderdag is er een open dag voor klanten. Zij zullen onder de indruk zijn van de tienduizenden euro's kostende cabine in de loods in Kerkelanden waarbinnen Flink, onder de naam Meubelspuiterij Gooi en Vechtstreek, de verschillende meubels keurig afwerkt.

Door in die ruimte te werken, heeft de Hilversummer minder last van externe factoren - bijvoorbeeld het weer - en is het resultaat optimaal. Natuurlijk gaat Flink wel gewoon door met zijn werkzaamheden als reguliere schilder, hij is er echter van overtuigd dat er genoeg spuitklussen binnenkomen.

Gladde afwerking
Het grote voordeel van spuitwerk is namelijk de gladde afwerking met een constante dikte van de aangebrachte verflaag, vertelt hij. Kastdeurtjes of complete keukens worden als nieuw door ze te laten spuiten in de gewenste kleur, evenals deuren, kozijnen en radiatoren. Ook bestaat de mogelijkheid om complete wanden en plafonds te laten voorzien van spuitwerk. "Het mooie van het spuitwerk is dat het er fraaier uitziet, het kan tegen een stootje en het vergeelt niet. Bovendien is het heel duurzaam, je kunt je hele leven lang door met één deur. En het is veel sneller klaar."

Klant bepaalt
En wie denkt dat alleen mensen met een dikke portemonnee gebruik kunnen maken van meubelspuiter Flink, komt bedrogen uit. Door de apparatuur verschillend af te stellen kan hij voor iedereen (rijk en minder rijk) iets moois fabriceren. De klant bepaalt de kleur, Flink zorgt voor een perfecte uitvoering. Deze techniek is geschikt voor alle binnen- en buitentoepassingen.

Vakman
Het schildersbedrijf van Flink zag in 1991 het levenslicht. En hoewel iedereen tegenwoordig denkt te kunnen schilderen, ziet de Hilversummer zichzelf als vakman.
"Wanneer een professional een huis schildert, is dat huis ook meteen meer waard. Makelaars geven ook aan wanneer ze een huis proberen te verkopen dat het is geschilderd door een erkende schilder. Een vakman schildert, een doe-het-zelver verft. Het is een vak dat aankomt op details en waar heel veel voorbereiding bij komt kijken. En dan maak je iets moois. Daar doe je het allemaal voor."

De meubelspuiterij van Bert Flink is gevestigd aan de Franciscusweg 10-2 in Hilversum. Voor meer informatie, zie www.schildersbedrijfbertflink.nl of bel 06-22567678.

Uit de krant