Eerder dit jaar verzorgden de bewoners een ontbijt in een van de tuinen pal langs de snelweg.
Eerder dit jaar verzorgden de bewoners een ontbijt in een van de tuinen pal langs de snelweg. Foto: Bastiaan Miché

West-Indische buurt start petitie voor geluidsscherm A27

Buurt / wijk

HILVERSUM Met verbreding van de A27 hebben ze geen probleem, maar nu er veel bomen verdwenen zijn en de snelweg dichter bij hun huizen komt, ondervinden de bewoners van de West-Indische buurt veel overlast. Zij willen een geluidsscherm. De Hilversummers zijn een online petitie begonnen.

Bij Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland en de gemeente vinden de bewoners geen gehoor. Niemand wil de knip trekken. De Hilversummer, die langs de A27 wonen, voelen zich in de steek gelaten.

Tweede Kamer
Nu hopen zij via een online petitie - kijk op geluidsscherma27afslag33.petities.nl - veel steun te krijgen en hun punt in december duidelijk te kunnen maken aan de Tweede Kamer, zodat er geld beschikbaar komt voor de geluidswal.

Decibel
Sinds de bomenkap is volgens Actie Comité Geluidsscherm A27 Hilversum - afslag 33 de geluidsoverlast enorm toegenomen. "Wij wonen na de verbreding in een gebied met meer dan 10dB geluidsoverlast boven de norm", aldus petitionaris Marike Hoving.

Toekomst
Zij vervolgt: "Door het plaatsen van goede geluidswerende maatregelen, wordt de overlast met 8-12 dB geluid verminderd. Dit draagt positief bij aan een beter leefmilieu, voor nu en voor de nieuwe generatie in de toekomst."

Uit de krant