Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum City Run flink opgeschud

Sport

HILVERSUM - Van het concept om de Hilversum City Run op zaterdagavond én zondag plaats te laten vinden zijn de Stichting Atletiekevenement Hilversum (StAH) en de Gooise Atletiek Club (GAC) af gestapt. Alle looponderdelen staan nu zondag 15 april 2018 op het programma.

Tweeënhalf jaar terug besloot de organisatie weer een eigen evenement voor de vrouwelijke hardlopers te verzorgen. Daarmee wilde de organisatie het groeiend aantal vrouwen dat de loopschoenen onderbindt beter faciliteren. Het rondje door het centrum op zaterdagavond, met start en finish op de Kerkbrink, bleek niet zo goed uit te pakken als gewenst.

Donker
Directeur van de Hilversum City Run Dick Slootbeek laat weten dat de verbinding tussen de ladies run en de rest van het programma zoek was. Er kwam weinig publiek, de dames liepen zaterdagavond in het donker en daardoor paste het onderdeel niet zo goed bij de sfeer van zondag.

Half uur eerder
Tijdens de komende editie, de vijftiende versie van de City Run, is dit verleden tijd. Alle deelnemers lopen hun rondje op zondag 15 april. De eerste start is een half uur eerder dan voorheen, namelijk om 11.00 uur.

Veranderingen
Dit is een van de vele veranderingen van de City Run. Het evenement is flink opgeschud, zoals Arno Scheepers, de nieuwe StAH-voorzitter, zegt.

Lees donderdag meer hierover in de Gooi en Eembode/Hilversums Nieuws

Uit de krant