Foto: Bastiaan Miché

iMMovator en Hilversum Media Campus fuseren

HILVERSUM - iMMovator en Hilversum Media Campus gaan vanaf 2018 fuseren tot een nieuwe organisatie. Onder één vlag denken beide partijen een nog krachtigere propositie te bieden om de media-industrie te ondersteunen in de digitale transformatie.

In de nieuwe organisatie worden de krachten van iMMovator (aanjagen innovatie in de mediasector) en Hilversum Media Campus (stimuleren lifelong learning) - die allebei zijn gevestigd op het Joop van den Endeplein op het Mediapark - gecombineerd om zo de gezamenlijke impact te vergroten. Overigens werken de twee al langere tijd samen.  

Talentontwikkeling
Daarmee heeft de nieuwe organisatie de ambitie om dé partner voor mediabedrijven te worden als het gaat om een duurzame toekomst in de digitale transformatie. De nieuwe organisatie richt zich op drie gebieden: businessontwikkeling, kennisontwikkeling en talentontwikkeling.

Trackrecord
Tom de Smet, bestuursvoorzitter van Hilversum Media Campus en interim-directeur Beeld en Geluid ziet grote kansen voor de nieuwe organisatie: "Om de behoefte aan talent goed te kunnen duiden is een scherp beeld nodig van de innovatie in de sector. Alleen dan weet je welke skills en kennis noodzakelijk zijn in de toekomst. iMMovator heeft een prachtig trackrecord als het gaat om het aanjagen van innovatie in de media, gedreven door economisch en maatschappelijk rendement."

Strategisch
René Delwel, CEO van United en bestuurslid van iMMovator benadrukt dat de fusie een strategische zet is: "Weten waar de sector naar toe gaat, is niet meer voldoende. Als facilitair bedrijf zit ik te springen om de juiste mensen met de skills die nodig zijn om ons bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Het is dan ook van grote waarde dat de aanjagende en agenderende rol van iMMovator gecombineerd wordt met de focus op talent van Hilversum Media Campus".


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten