Ruurd Jan Roorda.
Ruurd Jan Roorda. Foto: Bastiaan Miché

Roorda per 1 mei weg uit raad van bestuur Tergooi

Zorg & Gezondheid

REGIO - Ruurd Jan Roorda vertrekt per 1 mei 2018 uit de raad van bestuur van Tergooi. Dat maakt het ziekenhuis vandaag bekend. Naast de uitvoering van zijn reguliere taken als bestuurder zal Roorda de komende periode gebruiken om zijn nog te benoemen opvolger zo goed mogelijk op alle dossiers in te werken.

Roorda heeft ruim zes jaar met veel inzet en werkplezier als bestuurder voor Tergooi gewerkt en besloten om per 1 mei 2018 een ander vervolg aan zijn arbeidscarrière te willen geven. "Als bestuurder ben je dienstbaar aan de organisatie en moet je streven naar een periode van optimale inzet en effectiviteit", zegt hij. "Voor mij is - ook in eerdere betrekkingen -  gebleken dat een dergelijke periode telkens ongeveer zes jaar beslaat. Daarom heb ik na een zeer intensieve bestuursperiode in Tergooi, waarin hard gewerkt is en we met elkaar veel hebben bereikt, besloten mij voor de komende jaren te willen oriënteren op een nieuwe uitdagende positie en werkzaamheden elders. Ik kies er daarnaast ook voor om meer 'kwali-tijd' te hebben en om naast bestuurlijke werkzaamheden zo mogelijk meer projectmatige-, advies-, coaching- en mediationwerkzaamheden te kunnen doen."

Begin dit jaar meldde het ziekenhuis dat Roorda terugtrad als bestuursvoorzitter - de relatie tussen de raad van bestuur en de medische staf stond onder druk - en werd opgevolgd door door het lid van de raad van bestuur, Hans den Hollander. Desondanks kijkt Roorda terug op een hele mooie periode bij Tergooi. Hij is trots op de resultaten en hoogtepunten die in de afgelopen jaren samen zijn bereikt.

Volgens hem ligt het ziekenhuis inmiddels goed op koers, heeft het een sterke binding met de regio, met een moderne en gedragen visie op de toekomst. Roorda: "Een nieuw vorm te geven ziekenhuistotaalconcept staat in de steigers; Nieuwbouw en het realiseren van een virtueel ziekenhuis zijn daarbij het wenkend perspectief. Ik ben er dankbaar voor, dat ik de afgelopen jaren leiding heb mogen geven aan deze betekenisvolle organisatie, met vele gedreven professionals en zeer gemotiveerde medewerkers heb mogen samenwerken, initiatieven heb mogen nemen, en daarmee een bijdrage heb mogen leveren aan toekomstbestendige zorg voor de regio Gooi en Vechtstreek. Dit maakt ook dat mijn besluit enigszins ambivalent is, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Tergooi ook de komende jaren vooruit zorgt."

Uit de krant