Staan deze Leidse woningen straks ook op het circusterrein?
Staan deze Leidse woningen straks ook op het circusterrein? Foto: Kees Hummel

Idee voor tijdelijke duurzame huizen Diependaalselaan

Buurt / wijk

HILVERSUM - Met gemak kan het een huiskamervraag zijn. Hoe lang ligt het circusterrein aan de Diependaalselaan al braak? Het is niet dat er geen ideeën zijn geweest, maar nog altijd is er op dit lege deel van Hilversum niets gerealiseerd. Makeltrent is de volgende die een poging doet met tijdelijke en duurzame woningen voor starters.

Troosteloos is het beeld als je langs het circusterrein rijdt. Er is wat wildgroei is te zien en verder een modderige zandvlakte die wijst op een bouwlocatie. Daarnaast ligt achter hekken een grote zandheuvel die een paar kilometer verderop, langs de A27, eveneens te zien is. Alleen ontbreken hier de machines en de werklui. Het is een stukje Hilversum dat menig woningcorporatie of projectontwikkelaar wel wil invullen. De meest recente voorstellen voor dit terrein waren de vestiging van een McDonald's en de opvang van vluchtelingen.

Het familiebedrijf aan de Pelikaanstraat, dat woningen verhuurt en creëert voor starters in Hilversum, is naar aanleiding van de Hilversum 100 Challenge gekomen met een plan voor het circusterrein. Makeltrent heeft samen met Finch 36 duurzame woonblokken ingetekend. Deze kunnen er dan tien tot vijftien jaar staan. Als de modules weer weg moeten zijn ze snel te demonteren en kunnen ze hergebruikt worden.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant