Roxanne Cools (rechts) is apetrots op haar leerlinge Marit Jenster die vandaag mag optreden voor koningin Máxima.
Roxanne Cools (rechts) is apetrots op haar leerlinge Marit Jenster die vandaag mag optreden voor koningin Máxima. Foto: Karin van Leeuwen

Marit danst sterren van de hemel in Kerst Muziekgala

Cultureel

HILVERSUM - Tja. Wat zal ze zeggen tegen koningin Máxima? Marit Jenster weet het nog niet. Het elfjarige talent danst vandaag voor de charmante vrouw van koning Willem-Alexander. Uit meer dan vierhonderd auditanten is ze, samen met veertien anderen, gekozen om op te treden tijdens Het Kerst Muziekgala 2017 op zaterdag 23 december in Ahoy Rotterdam.

Vanaf haar zesde jaar volgt Marit lessen bij Fit by Rox. Hoewel klein van stuk valt ze direct op. "Ik had vrij snel in de gaten dat er veel potentie in dit meisje zit," vertelt Roxanne. Haar coachen is naar eigen zeggen 'een feestje'.

Ze haast zich nuance aan te brengen: er zijn uiteraard veel meer kinderen met talent, maar groot worden heeft te maken met verschillende factoren. "Ook al is een kind goed, dan nog zal het keihard moeten trainen. Ik heb een talentengroep samengesteld met daarin dansers die het in zich hebben om heel goed te worden. Maar dat betekent keihard trainen. Vijf uur per week. Ouders moeten achter hun kind staan. Ze moeten bereid zijn hun talentje mee te laten doen aan wedstrijden en audities. Het te brengen en te halen. Daarin heeft niet iedereen zin."

De ouders van Marit steunen hun dochter. Zij waren al trots, maar zijn nu apetrots dat ze is geselecteerd voor het gala in Rotterdam.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant