Afbeelding
Foto: Filmtheater Hilversum

Filmtheater Hilversum heeft nieuwe bestuursvoorzitter

Cultureel

HILVERSUM - De 54-jarige Peter Boerenfijn is vanaf volgend jaar de nieuwe bestuursvoorzitter van Filmtheater Hilversum. Hij is de opvolger van Jan-Willem Arnold.

Boerenfijn kent het filmtheater aan de Herenstraat goed als bezoeker en inwoner van Hilversum. Hij is onder de indruk van de sfeer die alle medewerkers met zijn allen weten te creëren in het Filmtheater en wil zich daar de komende jaren graag voor gaan inzetten.

"Naast het vertonen van bijzondere films spreekt mij vooral ook de rol die het Filmtheater verder vervult aan: de gezellige ontmoetingsplaats voor veel Hilversummers, de gastvrijheid en tomeloze inzet van de vele vrijwilligers en de verbondenheid met de Hilversumse samenleving. Ik kijk ernaar uit om met iedereen die het Filmtheater lief is samen te werken aan onze toekomst", aldus Boerenfijn.

Boerenfijn is bestuurder van de in ouderenhuisvesting gespecialiseerde woningcorporatie Habion en heeft ruime bestuurlijke ervaring opgedaan bij verschillende organisaties. Daarnaast is hij actief geweest als vrijwilliger in de culturele sector.

Stichting Filmtheater Hilversum vertoont sinds 1978 kwaliteitsfilms in de mediastad. De afgelopen jaren heeft Filmtheater Hilversum een spectaculaire groei doorgemaakt, en hoort daarmee tot de zes best bezochte filmtheaters van het land.

Uit de krant