Wethouder installeert zonnepanelen.
Wethouder installeert zonnepanelen. Foto: Gemeente Hilversum

Gekibbel over vormgeving Hilversums duurzaamheidsbeleid

Politiek

HILVERSUM - Dat de maandag vertrokken wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok - zij verhuist eind december voor drie jaar naar Australië met haar gezin - het duurzaamheidsbeleid vorm heeft gegeven sinds 2014 is niet lekker gevallen bij de ChristenUnie. De oppositiepartij vindt deze conclusie veel te kort door de bocht en niet netjes.

Vorige week deed Van Vroonhoven op een gemeentepagina in deze krant haar verhaal over het duurzaamheidsbeleid in Hilversum. Haar conclusie was dat duurzaamheid bij haar aantreden als wethouder geen prioriteit had en er ook geen geld voor was. Haar voorganger had een aantal contouren uitgezet en dat was het wel zo'n beetje. Met advies van de enige duurzaamheidsambtenaar en tips van buitenaf heeft de CDA'er het beleid vormgegeven.

Wisselend
"Dat is niet zo netjes naar GroenLinks, de PvdA, de ChristenUnie en de VVD", meldt de CU. Vanaf 2010 heeft dit kwartet volgens de oppositiepartij ambitieuze duurzaamheidsdoelen gesteld en geld beschikbaar gesteld. "Wethouders als Nicolien van Vroonhoven voeren dit uit met wisselende resultaten. Liever doorpakken graag, dan op deze manier profileren", is het statement van CU op Twitter.

Babyslofjes
Van Vroonhoven vindt het prima dat onder meer CU hier campagne op voert, maar laat nogmaals weten dat er in 2014 niets was op het gebied van duurzaamheid. "Feit is dat het duurzaamheidsbeleid vier jaar geleden nog in de babyslofjes stond", is haar reactie op het microblog.

Uit de krant