Afbeelding

'Uitvoering Hilversumpas neerleggen bij citymarketingorganisatie'

Politiek

HILVERSUM De Hilversumpas is niet van de baan. Daar gaat de gemeente zeker nog mee aan de slag. De kans bestaat wel dat de uitvoering in handen komt van een andere partij.

Als serieuze optie wordt de nieuwe citymarketingorganisatie genoemd. “Dat is voor ons een voor de hand liggende organisatie”, aldus het college in hun brief aan de gemeenteraad.

Minima
In ieder geval is duidelijk dat de politiek er weinig voor voelt om deze pas alleen voor de minima mogelijk te maken. Zij pleit voor een brede Hilversumpas.

Economie
De uitvoering elders onderbrengen en kiezen voor een pas die voor iedere Hilversummer beschikbaar moet zijn, biedt betere kansen. “We bereiken daarmee dat de aanbodkant van de Hilversumse economie de actieve rol krijgt in de Hilversumpas en daarmee kan het bereik groter en breder zijn ten goede komen aan Hilversum als geheel en niet één specifieke doelgroep”, aldus het gemeentebestuur.

Mantelzorgers
Het college denkt daarbij niet alleen aan minima, maar bijvoorbeeld ook aan mantelzorgers, vrijwilligers, studenten en kinderen, meldt het college verder. Een minimapas kan ook een stigmatiserend karakter hebben, vreest het gemeentebestuur.

Tekentafel
De Hilversumpas zou een van de erfenissen van dit college moeten worden zoals de in juni opgestapte wethouder Arjo Klamer altijd voorhield. Politiek gezien is er veel draagvlak voor een dergelijke pas, maar steeds moest de bestuurder terug naar de tekentafel met zijn plannen.

Ontwikkeling
Na de zomer is besloten dat de Hilversumpas er deze collegeperiode niet meer komt. De verdere ontwikkeling hiervan is aan het volgende college. Voor de voorbereiding is al 25.000 euro gereserveerd.

Uit de krant