Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Fiat Punto brandt uit in Hilversum-Oost

Politie

HILVERSUM  - Een in brand gevlogen Fiat Punto in de Röntgenstraat bezorgde de Hilversumse brandweer toch iets meer werk dan aanvankelijk werd gedacht. 

De brandweer kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag rond 0.50 uur dat er een auto in brand stond. Omdat er meerdere voertuigen in de buurt stonden werd ook de brandweer uit Laren gevraagd om hulp te bieden. Die hulp bleek al snel niet meer nodig en dus konden de Laarders al voordat ze ter plaatse waren terug naar de kazerne.

De brand in Hilversum-Oost leek snel geblust. Echter, toen de Hilversumse brandweer klaar dacht te zijn, brandde het linker voorwiel nog. Daardoor moest de brandweer voor een tweede keer in actie komen. Het voertuig is vervolgens afgevoerd. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat het vaker voor kan komen dat een uitgebrande auto, die geblust lijkt, alsnog vlam vat. Het aluminium van de wagen is namelijk nog warm. 

Over de oorzaak is niks bekend. Wel hebben jongeren in de buurt een harde knal hebben. Bij de woordvoerder is daar niets over bekend. 

Uit de krant