Een villa van twee lagen met een schuine kap hoort in het beschermde ensemble aan de Blijdensteinlaan. Daarom komen de bewoners in verzet.
Een villa van twee lagen met een schuine kap hoort in het beschermde ensemble aan de Blijdensteinlaan. Daarom komen de bewoners in verzet. Foto: Bastiaan Miché

Bewoners Blijdensteinlaan strijden voor behoud beschermd ensemble

Buurt / wijk

HILVERSUM - Op de Blijdensteinlaan 4 moet een droomhuis verrijzen. Een mooie witte villa van twee verdiepingen met een plat dak, is het plan. Tot verbazing van de buurt lijkt het erop dat deze woning gerealiseerd gaat worden en dat terwijl in het bestemmingsplan en de welstandsnota klip-en-klaar is vastgelegd wat er wél mag komen. "Dit is in strijd met de voorschriften."

Dat stellen bewoners Martin van Zwol en Frank August de Meijer. Het duo vormt de spreekbuis namens de buurt. De 51 bewoners van het beschermd ensemble Blijdensteinlaan en Laan van Vogelenzang hebben net zoals de Stichting Wijkoverlegorgaan De Boomberg bezwaar ingediend tegen de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Dat het buurtje eensgezind is, blijkt wel als de foto genomen moet worden. Binnen een mum van tijd verschijnen meer bewoners op het besneeuwde veld bij de vijver naast Van Zwol en August de Meijer. "Om ons bezwaar duidelijk te maken", klinkt het.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant