stemmen gemeentehuis Hilversum
stemmen gemeentehuis Hilversum Foto: Bastiaan Miché

Politieke partijen in Hilversum presenteren kieslijst gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen

HILVERSUM - Het zijn lijsten met 'indrukwekkende namen' van mensen, die 'samen een mooie dwarsdoorsnede van de bevolking vormen'. Bovendien is het 'een goede mix van aanstormend talent en ervaring'. Het zijn enkele kreten uit persberichten van de verschillende politieke partijen in Hilversum die in de aanloop richting de gemeenteraadsverkiezingen hun kieslijst naar buiten hebben gebracht.

Een overzicht: aan ambitie geen gebrek bij D66, Hart voor Hilversum en de VVD. De drie grootste partijen binnen de Hilversumse gemeenteraad - in deze volgorde - willen na de verkiezingen de grootste blijven of worden en tonen vol trots hun eigen kieslijst.
Van de huidige top drie is D66 de eerste die de lijst met maar liefst 45 namen naar buiten brengt. Bekend is dat wethouder Wimar Jaeger net als vier jaar terug de lijst aanvoert. Achter hem drie vrouwen: huidig fractievoorzitter Annemarie den Daas, raadslid Annette Wolthers en medewerker Marianne van Vliet.

Verder valt op dat er geen plek is voor raadslid Eveline Stroucken. Zij kan het raadswerk niet meer combineren met haar privéleven en haar werk, verklaart Den Daas.

D66 loopt al acht jaar hand in hand met de VVD in het college van burgemeester en wethouders. Beide partijen zetten die samenwerking graag voort, alleen willen de liberalen dan wel graag de rol van grootste partij overnemen van de democraten. Opvallend aan de VVD-lijst is dat Joost van Gilse, inmiddels twaalf jaar raadslid, nu onderaan staat (lijstduwer) en dus na de verkiezingen niet terugkeert. Hij wil de overstap maken van de gemeentelijke naar de provinciale politiek.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant