Afbeelding
Foto: ADM Profoto

Teens on a Mission ontvangt 735 euro van Ladies' Circle

Mensen

HILVERSUM - Jongerenproject Teens on a Mission ontving vrijdag een donatie van 735 euro van Ladies' Circle Mediastad uit handen van wethouder Eric van der Want. Dat gebeurde tijdens de traditionele Kerstlunch van het Maatjesproject Gooi & Vechtstreek voor deelnemers en vrijwilligers.

Erica Hoekstra van Ladies' Circle Mediastad had een zeilschip meegenomen. Dat schip is de mascotte van de serviceclub, sinds de installatie als officieel lid van Ladies Circle Nederland bij Ottenhome in de zomer van 2016. Het thema die dag was 'All Ladies Aboard'. Iedereen aan boord; daar kon wethouder Eric van der Want op inhaken: "We zijn eigenlijk allemaal maatjes van elkaar."

Hij prees de vrijwilligers die zich inzetten voor een ander, of dat nu bij Ladies Circle is, bij het Maatjesproject of op een andere manier. "We bereiken meer in onze gemeente als we het samen doen." 

Gezamenlijk hielden ze het schip hoog en onthulden het bedrag: 735 euro. Het was de opbrengst van de kaartverkoop voor een speciaal door Ladies' Circle Mediastad georganiseerd vipdek in samenwerking met Luno Kitchen tijdens Hilversum Alive afgelopen zomer. "De vorige keer steunden we een lokaal project voor dementerende ouderen", licht Hoekstra de keuze voor Teens toe. "Deze keer kozen onze leden voor het jongerenproject van het Maatjesproject. Wie kiezen het liefst voor een lokale kleinere organisatie waar onze steun een grotere impact heeft."

Irina Phoa van het Maatjesproject-bestuur nam de donatie namens de stichting in ontvangst. "Het is heel belangrijk dat jongeren gehoord worden", onderstreepte ze het belang van Teens on a Mission. "Dat is wat anders dan naar jongeren luisteren."

Het bedrag is bestemd om een keer iets leuks of gezelligs buiten de deur ondernemen voor een koppel, een coach en zijn/haar jongere. Teens on a Mission stelt voor hen bonnen beschikbaar om samen naar de film te gaan of wat te eten of te drinken. 

Phoa bedankte Ladies' Circle voor de welkome donatie en de wethouder voor de uitreiking in deze drukke tijden eind van het jaar. Na applaus en bloemen zette het Maatjesproject-muziekensemble voor de gelegenheid het nummer 'Lady Bird' in. Tijd voor de ruim zeventig aanwezigen om van het toetje te genieten.  

Het Maatjesproject maakt zich met alle vrijwilligers hard om kwetsbare mensen (weer) mee te laten doen in de samenleving. Teens on a Mission is één van de initiatieven onder de paraplu van het Maatjesproject. Een vrijwillige coach wordt gekoppeld aan een jongere (12 tot 23 jaar), die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Sommige jongerencoaches trappen samen een balletje, luisteren muziek of kletsen wat. Anderen steunen bij huiswerk maken, een stage vinden of sociale omgang met andere jongeren.

Ladies' Circle Mediastad is een serviceclub van dames die met elkaar en hulp van anderen goede doelen steunen. Dit doen ze door het organiseren van kleinere en grotere fundraisingsactiviteiten of door letterlijk de handen uit de mouwen te steken. En dat doen ze voor organisaties op landelijk niveau (zoals Make-a-Wish en Ruby and Rose), maar natuurlijk ook voor goede doelen in Hilversum voor de Hilversummer.

Uit de krant