Saami Akrouh.
Saami Akrouh. Foto: Bastiaan Miché

Kandidatenlijst PvdA Hilversum compleet op de schop

Politiek

HILVERSUM - De vernieuwde concept kandidatenlijst van de PvdA ziet er heel anders uit dan de oorspronkelijke die vorige maand door de leden fel werd bekritiseerd. Opvallende afwezige op die nieuwe lijst is raadslid Saami Akrouh. Femke van Drooge is de nieuwe lijsttrekker. 

Akrouh stond op de oude lijst op plaats 3, achter nieuwkomers Joop Lahaise en Jacqueline Kalk. Die laatste staat nog wel op plek 2, Lahaise bezet nu de achtste en laatste plaats.

Ook opvallend is de nieuwe lijsttrekker. Dat is Femke van Drooge. Zij zat tussen 2006 en 2014 namens de PvdA in de Hilversumse PvdA en verliet na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 de plaatselijke politiek. Overigens staat ook raadslid Nelleke Degenhart (plek 4) op de nieuwe lijst. Zij stond niet op de oude, omdat zij had aangegeven na vier jaar te zullen stoppen als raadslid. Fractiemedewerker Durk Heidbuurt bezet net als op de oude lijst de derde positie.

De lijst is tot stand gekomen nadat het landelijk partijbestuur ingreep en door een onafhankelijke kandidaatstellingscommissie met daarin onder meer oud-minister Jet Bussemaker een nieuwe lijst liet samenstellen. Die commissie voerde de afgelopen week sollicitatiegesprekken met alle belangstellenden. Een woordvoerder van het landelijk partijbestuur zei eerder deze week dat er ongeveer vijftien mensen hadden gesolliciteerd. Daar zijn er nu dus acht van over.

Tijdens een algemene ledenvergadering op 8 januari wordt de lijst definitief vastgesteld. Locatie is de Bibliotheek Hilversum. Voorzitter die avond is niemand minder dan Gerdi Verbeet.

Uit de krant