'De bereidheid om te helpen is groot', constateert Ingeborg Robijn, initiatiefneemster van het alternatieve Glazen Huis.
'De bereidheid om te helpen is groot', constateert Ingeborg Robijn, initiatiefneemster van het alternatieve Glazen Huis. Foto: Bastiaan Miché

Vier dagen lang opgesloten in St. Joseph

Buurt / wijk

HILVERSUM - Als 3FM haar Serious Request-actie liever in Apeldoorn heeft, dan regelen we zelf een alternatief. Dat was het uitgangspunt voor Ingeborg Robijn en Tukkie Tuk. Zo gezegd, zo gedaan.

Vorige week was wijkcentrum St. Joseph dé locatie van het alternatieve Glazen Huis in Hilversum. Die actie voor Dolle Mina Kenia ging niet onopgemerkt voorbij.

In de grote zaal van het wijkcentrum aan de Minckelersstraat staat een glazen kast. Zo een die je veel ziet in de bollenstreek. In plaats van bloembollen is dit nu de opslagplaats van Robijn. Hier staan haar spulletjes die ze van maandag 18 tot en met donderdag 21 december nodig had.

Naast deze opvallende opslagplek staat haar bed, waar ze drie nachten zo goed mogelijk heeft proberen te slapen. Dat bleek nog een hele opgave. "Op een gegeven moment ben je zo moe dat de ogen vanzelf dichtgaan."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant