Tussen 00.00 en 00.20 uur is maandag de centrale vuurwerkshow gepland.
Tussen 00.00 en 00.20 uur is maandag de centrale vuurwerkshow gepland. Foto: Bastiaan Miché

Hilversum Viert op het Marktplein

Cultureel

HILVERSUM - Veiliger en gezelliger. Zo moet de jaarwisseling in Hilversum verlopen. Naast een vuurwerkvrije zone verzorgt de gemeente samen met ondernemers en sponsors voor het derde jaar Hilversum Viert.

Het nieuwe Marktplein is de uitvalsbasis van dit oud-en-nieuwfeest. "De afgelopen jaren ging het natuurlijk heel goed", blikt burgemeester Pieter Broertjes terug op de laatste twee jaarwisselingen. "Er was veel minder schade, weinig persoonlijke ongelukken en geen confrontaties tussen politie, brandweer en dronken mensen. Dat is natuurlijk wat ik wil", luidt zijn vervolg.

Voor gezelligheid is gezorgd. Het programma van Hilversum Viert begint om 17.30 uur. Op dat tijdstip begint de band Fusebox met hun optreden. Een uur later gaat het educatieve programma 'Tijl de Vuurpijl' van start. Dit duurt een half uur. In deze tijd deelt de burgemeester vuurwerkbrillen uit op het marktterrein.

Om 19.00 uur is er voor het eerst vuurwerk te zien op het Marktplein. Dan is het tijd voor de kindervuurwerkshow, die voor de tweede keer wordt gehouden. Vanaf 22.30 uur is het weer tijd voor muziek.

In de feesttent bij Foodhall MOUT verschijnen Toni Macaroni en The Swinging Devils op het podium. De optredens duren tot 1.00 uur. De muziek wordt van 00.00 tot 00.20 uur onderbroken, want dan is het tijd voor de centrale vuurwerkshow.

Uit de krant