Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Broertjes: 'Ik kan wel wat buurtburgemeesters gebruiken'

Algemeen

HILVERSUM Invoering van rechters die in de buurten aan het werk gaan, kunnen op steun van burgemeester Pieter Broertjes rekenen. Lokale Frank Vissers ziet de Hilversumse burgervader helemaal zitten. "Ik heb nog wel wat hulpsheriffs of buurtburgemeesters nodig", stelt hij in het eindejaarsgesprek van deze krant en GooiTV.

"Heel veel zaken die op mijn bureau komen zijn ordinaire burenruzies", merkt Broertjes op. "Het kabinet gaat nu buurtrijdende rechters introduceren. Daar ben ik heel erg voor. We zitten te dicht op elkaar. We moeten elkaar beter velen. Daar heeft de burgemeester een rol in. Mijn oproep zou eigenlijk zijn: zorg voor elkaar. Wees een betere buurvrouw en -man. Als iedereen dat voor elkaar heeft, dan is dat voor de hele stad een zegen."

Van der Laan
Voor 2018 wil Broertjes het adagium van Eberhard van der Laan gebruiken. De Amsterdamse burgemeester overleed op 5 oktober en liet in zijn afscheidsbrief aan zijn inwoners weten dat zij goed voor elkaar en de stad moeten zorgen.

Gelukkig
In het geval van Hilversum moeten de inwoners vooral lief zijn voor elkaar en het dorp. In dit motto zit volgens hem ook de verbetering die hij nastreeft. "Hilversum is niet af. Gelukkig maar", geeft hij aan.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant