De Clemenskerk staat nu nog leeg.
De Clemenskerk staat nu nog leeg. Foto: Bastiaan Miché

Trampolinepark Clemenskerk binnen een half jaar open

Buurt / wijk

HILVERSUM - De communicatie vanuit de gemeente naar de buurt over de invulling van de Clemenskerk had beter gemoeten, vindt de bezwaarschriftencommissie, maar los daarvan mag er gewoon een trampolinepark komen in het leegstaande pand aan de Bosdrift. "Er is wel een fles champagne geopend op een fijn 2018", zegt initiatiefneemster Saskia de Wit.

De Bussumse, die ruim twee jaar terug haar plan voor een springpark voor tieners presenteerde, is uiteraard blij dat zij 'eindelijk' en 'gewoon' van start kan gaan, ondanks de vele bezwaren vanuit de buurt. Bewoners vrezen met name verkeers- en geluidsoverlast. De bezwaarschriftencommissie sprak daarom eind oktober met de tegenstanders, maar vindt nu dat alle bezwaren niet-ontvankelijk of ongegrond zijn.

Wel zijn de openingstijden vastgelegd: van maandag tot en met donderdag is dat tussen 10.00 en 20.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Overigens zijn de deuren op maandag en dinsdag alleen tijdens de vakanties open.

De Wit verwacht nu ergens dit voorjaar of deze zomer dat haar springpaleisje - met daaromheen vijftig parkeerplaatsen - open gaat. De komende maanden zal zij vooral benutten om materialen te bestellen en personeel te werven. Zo blij als De Wit is, zo teleurgesteld zijn De Vrienden van de Clemenskerk. Zij voelden zich tijdens de bijeenkomst met de bezwaarschriftencommissie eindelijk serieus genomen, keken ook reikhalzend uit naar het collegebesluit, maar voelen zich nu 'belazerd', zoals voorzitter Door Jelsma verwoordt.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant