Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Nieuwjaarsbijeenkomst Hilversum in St. Vituskerk

Algemeen

HILVERSUM - Op een nieuwe locatie en met een iets andere opzet wordt dinsdag 9 januari geproost op het nieuwe jaar. De nieuwjaarsbijeenkomst is nu een nieuwjaarsconcert geworden. Plaats van handeling is de St. Vituskerk.

De afgelopen jaren was het Muziekcentrum van de Omroep het decor van de nieuwjaarsreceptie die de gemeente, BV Hilversum, Stadsfonds Hilversum en de Rabobank Gooi en Vechtstreek. Ditmaal vindt het jaarlijkse evenement plaats in de kerk aan de Emmastraat.

Om 16.00 uur gaan de deuren open en kunnen de aanwezigen genieten van een inloopconcert van jeugdstrijkconcert Het Cuypersensemble. Om 16.30 uur begint het officiële programma met de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Pieter Broertjes. Twintig minuten later begint het optreden van het Radio Filharmonisch Orkest.

Zoals de laatste jaren gewoon is, wordt ook nu weer de Onderneming van het Jaar uitgereikt. Het publiek heeft de afgelopen periode gestemd. Drie genomineerden zijn nog over. Dinsdag wordt duidelijk of Vers Saladebar. Boekhandel Voorhoeve of Kinderopvang Toppie deze prijs wint.

Nieuw dit jaar is de vakprijs. Stadsfondsmanager Ingrid Geul reikt deze nieuwe award omstreeks 17.40 uur uit. Tussen de prijsuitreikingen door speelt het Radio Filharmonisch Orkest nog een paar korte stukken. Het handen schudden en proosten gebeurt is gepland tussen 18.00 en 22.00 uur. Deze receptie voor genodigden vindt plaats in Gooiland.

Uit de krant