Annette Wolthers bekijkt de vorderingen aan het pand aan de Mierenmeent 122.
Annette Wolthers bekijkt de vorderingen aan het pand aan de Mierenmeent 122. Foto: Bastiaan Miché

Culturele broedplaats in de Meent is eindelijk in de maak

Buurt / wijk

HILVERSUM - We zijn er bijna, vindt Stichting Meentwerf. Na jarenlang praten is de aannemer ruim een maand geleden dan echt begonnen aan de culturele broedplaats aan de Mierenmeent 122. Nog een paar maanden wachten en dan kunnen de deuren eindelijk open. Streefdatum is 1 april.

Blij staat Annette Wolthers te kijken naar het werk dat verricht wordt aan het pand. Binnen oogt het kaal en leeg. Ten opzichte van 2014 is dat al een hele verbetering. Toen stond het vol met spullen en zag het gebouw er oud en vervallen uit. De twee klusjesmannen zijn bezig met de kozijnen van de oude brandweerkazerne.

Wolthers, die dik drie jaar terug samen met Lot Vermeer het initiatief heeft genomen voor deze culturele voorziening in De Meent, vertelt dat er twee zalen komen met daarachter twee ateliers. Daarnaast komt er nog een bar en aan de andere kant van het pand is er nog eens plek voor vier ateliers. De leegstaande kazerne moet in het voorjaar dan echt de gewenste broedplaats zijn, waar jong en oud zich kunnen laten inspireren op het gebied van kunst, cultuur en natuurbeleving.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant