Alida ten Wolde samen met burgemeester Broertjes.
Alida ten Wolde samen met burgemeester Broertjes. Foto: Bob Awick

'Voorbeeld voor wat een vrijwilliger zou moeten zijn'

Mensen

HILVERSUM - "Zij is ruim zevenentwintig jaar van grote waarde voor het team van vrijwilligers: betrouwbaar, consciëntieus, direct inzetbaar en/of oproepbaar. Een voorbeeld van wat een vrijwilliger zou moeten zijn: vrijwillig, maar niet vrijblijvend."

Mooie woorden van burgemeester Pieter Broertjes voor de Hilversumse Alida ten Wolde. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Singer Laren, waar zij zich sinds 1990 inzet als vrijwillige gastvrouw, werd Ten Wolde bij haar afscheid van het theater/museum daarom benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Sinds 2015 zet de Hilversumse zich ook in als gastvrouw tijdens de 'Onvergetelijk Singer'-rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zij gaan onder begeleiding van een speciaal opgeleide rondleider en gastvrouw met elkaar in gesprek over wat ze zien in het museum.

Naast haar inzet voor Singer Laren biedt Ten Wolde ook hulp en ondersteuning aan anderen. Als mantelzorger heeft zij jarenlang wekelijks drie - en tegenwoordig twee - verschillende dames gesteund en begeleid.

Uit de krant