Ruben Assman (rechts) samen met burgemeester Broertjes en wethouder Floris Voorink.
Ruben Assman (rechts) samen met burgemeester Broertjes en wethouder Floris Voorink. Foto: Bastiaan Miché

Gemeentespeld voor Ruben Assmann

Sport

HILVERSUM - De gemeentespeld, die jaarlijks wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, is dinsdag uitgereikt aan sporter Ruben Assmann. In de Sint Vituskerk kreeg de Hilversummer de speld van burgemeester Pieter Broertjes.

De gemeentespeld wordt in bijzondere gevallen toegekend als blijk van erkentelijkheid aan degenen, die zich voor Hilversum in grote mate verdienstelijk hebben gemaakt. Assmann ontving de speld vanwege zijn grote verdiensten in de sport en zijn inzet als ambassadeur. Hij heeft meerdere nationale-, Europese- en wereldtitels jiu-jitsu op zijn naam staan en is hij ambassadeur voor twee jeugdorganisaties.

Vanaf 2010 is Assman benoemd tot ambassadeur voor supporters Jeugd Sport Fonds Gooi en Vechtstreek. Afgelopen jaar is hij ook begonnen als ambassadeur voor Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Nederlandse kinderen zijn steeds vaker te zwaar en dat heeft invloed op hun gezondheid. Daarom heeft de gemeente Hilversum zich aangesloten bij het landelijke project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Burgemeester Pieter Broertjes blikte in zijn nieuwjaarstoespraak vooruit naar de uitdagingen voor 2018. Hoewel er al veel goed gaat, zijn er nog voldoende uitdagingen voor het komende jaar. Een daarvan was volgens de burgemeester het herwinnen van het vertrouwen van de inwoners in de Hilversumse politiek. Daarnaast riep hij op met elkaar het juiste gesprek aan te gaan en pleitte hij voor meer saamhorigheid.

Uit de krant