Beduusd is de betrokken buurtbewoonster en raadslid van het krijgen van de prijs.
Beduusd is de betrokken buurtbewoonster en raadslid van het krijgen van de prijs. Foto: Bastiaan Miché

Boumadkar beduusd van award Wijkteam Riebeeck

Buurt / wijk

HILVERSUM - Hele korte lijnen met de politiek en maatschappelijk betrokken: Malika Boumadkar is de sociale lijm voor het Riebeeckkwartier. Vanwege haar inzet voor haar buurt ontving zij vrijdag de jaarlijkse blijk van waardering van Wijkteam Riebeeck van HilverZorg. "Ik ben er beduusd van. Ik doe gewoon mijn werk", aldus Boumadkar.

Het kantoor aan de Olivier van Noortstraat zit vrijdagmiddag tjokvol. Wijkverpleegkundigen en hun cliënten zijn naar de nieuwjaarsborrel gekomen. De buikjes zitten goed vol met koffie en thee en taart en kopjes erwtensoep. Vast onderdeel van deze bijeenkomst, die voor de laatste keer in dit pand plaatsvindt, is de uitreiking van de award van het wijkteam.

Normaliter gaat deze blijk van waardering naar een huisarts, maar nu hebben de wijkverpleegkundigen gemeend deze trend te moeten doorbreken. Betrokken buurtbewoonster en politica Boumadkar verdient de prijs in de wijk waar hard gewerkt wordt aan de sociale infrastructuur. "We waren er snel over uit", aldus Nelleke Schenkkan.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant