De Clemenskerk.
De Clemenskerk. Archieffoto: Bastiaan Miché

Buurtbewoners Clemenskerk naar rechter

Buurt / wijk

HILVERSUM - Meer dan twintig buurtbewoners van de Clemenskerk in Hilversum stappen naar de rechter. Zij willen op die manier de komst van een trampolinepark voor tieners in het gebouw aan de Bosdrift voorkomen. "De leefbaarheid van de wijk staat op het spel, bewoners zien geen andere mogelijkheid dan de rechter in te schakelen", melden zij in een persverklaring. 

Het college van burgemeester en wethouders gaf eerder al groen licht voor een springpark en ook de bezwaarschriftencommissie verklaarde alle bezwaren niet-ontvankelijk of ongegrond. Uitbater Saskia de Wit wil daarom romd de zomer haar zo gewenste trampolienpark openen.

Voor de bewoners - die onder meer bang zijn voor parkeerchoas en verkeersonveilige situaties in de toch best al drukke buurt is de gang naar de rechter een laatste mogelijkheid om het plan van De Wit tegen te houden. Zij voelen zich door de gemeente buitenspel gezet, er zou nooit naar ze zijn geluisterd en toen ze wel gehoor kregen, was het eigenlijk al te laat. 

Ronduit schandalig noemen ze het dat de Stichting Vrienden van de Clemenskerk - ook fel tegen het springpark - door de bezwaarschriftencommissie als 'niet-belanghebbende' verklaarde, terwijl volgens de bewoners juist dankzij die Vrienden de sloop van het gebouw werd voorkomen. "Een ongehoorde manier om met belangenbehartigers van de bewoners om te gaan", aldus de bewoners. "Het vertrouwen in de politiek is bij de bewoners tot het nulpunt gedaald door dit gebrek aan samenwerking en communicatie."

Uit de krant