Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Steun personeel voor komst zwembad Kerkelanden

Bedrijven

HILVERSUM - Waarom wel een McDonald's (aan de Vreelandseweg) en ook een trampolinepark (Clememskerk) en geen doelgroepen- en instructiezwembad in Kerkelanden? Dat is de grote vraag bij enkele medewerkers van ondernemer Shiva de Winter nu de gemeente de vergunning voor 'zijn' zwembad heeft afgewezen.

Anne Willebrands en Maxime van der Gouwe, beiden al jaren werkzaam voor De Winter, zijn daarom in samenwerking met ouders en gasten van De Winter - die elders in Hilversum al zwemles geeft maar graag een eigen honk wil - de petitie 'Wél groen licht zwembad Kerkelanden' gestart. Deze is inmiddels al meer dan 200 keer ondertekend. 

Fransiscusweg
De Winter is al jarenlang op zoek naar een eigen locatie - noodzakelijk omdat hij te groot wordt en leek deze aan de Fransiscusweg 229 te hebben gevonden. Daar waren immers in het verleden al jarenlang zwemlessen. Maar ineens, aldus De Winter afgelopen week in deze krant, wordt hij door de gemeente tegengewerkt. En dat roept bij een hoop mensen frustratie op, aldus Willebrands en Van der Gouwe. 

De gemeente voorziet problemen voor de verkeersveiligheid en parkeerdruk bij de komst van een zwembad in de Kerkelanden. Voor de McDonald's en het trampolinepark voorzagen zij geen problemen op deze gebieden, schrijven de initiatiefnemers. "Ieder onderzoek dat gedaan moest worden, is gedaan en werd positief bevonden. Meerdere keren is in overleg getreden met de verantwoordelijk wethouder en buren van het pand aan de Fransiscusweg. Juist nu de zwemveiligheid, -kwaliteit en zwemfaciliteiten landelijk worden ondersteund, wordt dit in Hilversum tegengewerkt."

Verrijking
De petitie moet aantonen dat dit goed voorbereide initiatief noodzaak en een verrijking is voor Hilversum. "De gemeente Hilversum heeft in beginsel hun medewerking toegezegd om dit soepel en snel te laten verlopen, maar zoals te merken is komen ze dit niet na. Middels de petitie  willen wij andere partijen laten inzien dat alles op alles wordt gezet om dit te realiseren. Dit ondanks het enige bezwaarschift van Drukkerij de Toekomst waar zeer zwaar aan getild wordt."

Vorige week stelde de ChristenUnie al vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De partij staat vierkant achter De Winter en vroeg zich ook al af waarom er wel een voorstel werd besproken voor de komst van een McDonald's en het college nu de vergunning voor een zwembad weigert. 

Uit de krant