Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Schrik bij Regentesse-bewoners om 'verleende' kapvergunning

Buurt / wijk

HILVERSUM - Met een gerust hart keerden de bewoners van de Regentesselaan en omgeving gisteravond terug uit het raadhuis. Twee omwonenden hadden de commissie ingesproken. Zij uitten hun zorgen over de voorgenomen sloop van het voormalige theehuisje, de kap van twee monumentale eiken en het megalomane nieuwbouwplan dat de nieuwe eigenaar heeft. Voorlopig gaat er niks gebeuren, was de boodschap van wethouder Floris Voorink.

Na een nacht geslapen te hebben en de gemeentepagina in De Gooi en Eembode gezien te hebben sloeg de rust om in onrust. Tot hun verbazing stond onder het kopje 'verleende vergunningen' ook de Regentesselaan 12. De gemeente zou de kapvergunning voor de twee bomen van 150 jaar oud hebben verleend. Dat zou betekenen dat de eiken tegen de vlakte mogen.

Uit navraag blijkt dit een gevalletje 'oeps' te zijn. Per ongeluk is de Regentesselaan 12 in de verkeerde rubriek gekomen. In plaats van onder verleend had dit onder het kopje 'geweigerde vergunningen' moeten staan, zo is de reactie uit het raadhuis. Op Twitter biedt Voorink zijn verontschuldigingen aan voor deze fout.


Uit de krant