[Advertorial] Open dag basisscholen Alberdingk Thijm Scholen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Alberdingk Thijm Scholen
Advertorial

Open dag basisscholen Alberdingk Thijm Scholen

HILVERSUM - Alle basisscholen van Alberdingk Thijm Scholen zetten 21 maart van 9.00 tot 12.00 uur hun deuren open voor ouders die op zoek zijn naar een basisschool. Bent u zich aan het oriënteren, of heeft u zich al ergens ingeschreven maar bent u toch nieuwsgierig?

Al onze scholen hebben tweetaligheid/internationalisering, ICT en een brede ontwikkeling van leerlingen als speerpunten. De helft van onze scholen biedt het International Primary Curriculum (IPC); een aansprekend internationaal vakoverstijgend lesprogramma voor de zaakvakken. 

Junior Campus, de Wilge (Hilversum) en Merlijn (Eemnes) bieden tot 50 procent van de lestijd in het Engels aan in combinatie met IPC. Ook hebben we de beschikking over een IT-Lab waar leerlingen leren programmeren en kennis kunnen maken met de nieuwste technieken zoals animatiefilmpjes, robotica, 3D printen, virtual en augmented reality.

Vanzelfsprekend
Daphne Olive, moeder van Myla (7) en Ethan (4), over tweetalig onderwijs en IPC op een van de basisscholen vertelt over haar ervaringen: "Mijn kinderen zijn heel enthousiast. Ze krijgen het Engels op een heel natuurlijke manier mee. Toen Myla nog maar net op school zat en we op vakantie gingen, ging ze al vanzelfsprekend over op het Engels als kinderen geen Nederlands spreken."

Hetzelfde geldt voor ICT, vervolt Olive. "Ik kreeg al een e-mail van haar toen ze in groep 1 zat met een foto of een tekening van zichzelf. Dat vond ik zo leuk! Ook het IPC vind ik heel positief. Ik merk thuis dat ze allerlei hele slimme vragen stellen. En tijdens de weekvieringen hebben ze de mogelijkheid te presenteren in het Engels. Voor mijn oudste was dat niet zo'n drempel, maar ik zei tegen de juf van mijn jongste dat als het haar lukt om hem het podium op te krijgen, dan zou ik dat geweldig vinden. En ja hoor, daar stond hij dan."

Nieuwsgierig? Bekijk het scholenoverzicht op www.atscholen.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>