In het winkelcentrum staan nu veel panden leeg.
In het winkelcentrum staan nu veel panden leeg. Foto: Gooi en Eembode

D66: 'Tijd voor vernieuwing centrumgebied de Meent'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het is tijd voor actie in de Hilversumse Meent. D66 vindt dat het winkelcentrum en het gezondheidscentrum rijp zijn voor vernieuwing en vraagt aan de gemeente om daar een rol in te nemen.

De democraten hebben hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Raadsleden Edwin Göbbels en Annette Wolthers zien dat er veel beweging is in het winkelcentrum: nieuwe huurders, winkels die vrij komen te staan of al te huur zijn.

Dat is ruimte waar het aangrenzende gezondheidscentrum naar op zoek is. Die wil graag verbouwen. Daarbij stelt het duo dat de wijkagenda aangeeft dat er grote behoefte is aan woningen voor senioren, alleenstaanden en starters. Deze drie elementen kunnen hier goed gecombineerd worden.

"De tijd en de mogelijkheden lijken daar om als gemeente de regie te pakken om het centrumgebied van de Hilversumse Meent een kwalitatieve impuls te geven", zo vinden de democraten. Zij willen van het gemeentebestuur weten of zij onderschrijven dat het centrumgebied van de Hilversumse Meent een opknapbeurt kan gebruiken.

Tevens vraagt D66 of het college kan aangeven of zij actie gaat ondernemen om deze vraagstukken te verbinden met de betrokken partners. Hoe krijgen private ondernemers daarbij de ruimte en wat moet er gebeuren met de parkeerfaciliteiten, want parkeren is ook hier een issue, zijn de laatste twee vragen van de coalitiepartij.

Uit de krant