Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hunkemöller verhuist distributiecentrum Liebergerweg

Buurt / wijk

HILVERSUM - Hunkemöller International BV heeft vandaag aangekondigd het huidige distributiecentrum in te ruilen voor een groter distributiecentrum die de groeipotentie van Hunkemöller evenaart. De ambities van Hunkemöller zijn hoog en de logistiek speelt daarbij een zeer belangrijke rol, is de uitleg.

Het huidige distributiecentrum is gevestigd aan de Liebergerweg in Hilversum. Met de expansieplannen van Hunkemöller waarbij het doel binnen vijf jaar 1600 winkels is, blijkt de beschikbare ruimte niet voldoende, aldus de externe partij Districon die Hunkemöller heeft ingeschakeld voor dit project. 

Hunkemöller kiest voor de nieuwe locatie voor de regio Hilversum vanwege de centrale ligging en de vele werknemers die woonachtig zijn in deze omgeving. Marcel Guldemond Head of Logistics laat weten de komende maanden te bepalen wat de nieuwe locatie van het distributiecentrum zal worden. Hiervoor zal er gekeken worden naar beschikbare panden, maar ook het bouwen van een nieuw distributiecentrum wordt niet uitgesloten.

Doel is om eind 2019 het nieuwe distributiecentrum te realiseren en zodoende een hogere efficiëntiegraad in opslag, snelheid, kwaliteit en voorraadbeheer te realiseren. 

De verhuizing zal voor bewoners van de Liebergerweg als muziek in de oren klinken. Al enige tijd klagen zij over de overlast door vrachtwagens in hun wijk. 

Uit de krant