Bewoners toonden eerder hun ongenoegen over de vrachtwagens in de Liebergerweg.
Bewoners toonden eerder hun ongenoegen over de vrachtwagens in de Liebergerweg. Foto: Martin Triebels

Buurt blij met verhuizing Hunkemöller, maar ook zorgen

Buurt / wijk

HILVERSUM - Bewonersgroep Liebergerweg noemt de verhuizing van het distributiecentrum van Hunkemöller 'fantastisch nieuws'. Grote vraag is echter wat er voor in de plaats komt. 

Hunkemöller meldde eerder vandaag dat het ditributiecentrum in Hilversum-Oost volgend jaar verhuist naar elders in Hilversum. Waar is nog onbekend. Voor bewoners in de straat betekent dit een einde van al het vrachtverkeer dat al jarenlang van en naar Hunkemöller door de wijk rijdt. Omdat het bedrijf in Hilversum blijft, betekent dit dat de medewerkers - die veelal in Hilversum wonen - hun werk kunnen behouden. 

"Een win-win situatie waar bewoners waardering voor hebben", aldus woordvoerder Martin Triebels van de bewonersgroep. Grote vraag is nu wat er voor terug komt. "De ervaring in dit gebied leert dat als er iets leeg komt, er vaak iets beroerds voor terug komt", meldt hij.

Triebels hoopt dat het vertrek van Hunkemöller het kantelpunt vormt 'voor het omkeren van de negatieve spiraal van nu naar een wijk met meer woonkwaliteit, leefbaarheid en publieke groene ruimte'. "De reactie van de gemeente op dit verlangen is 'wij gaan daar niet over, het is niet onze grond'. Dat is een volstrekt tekort aan ambitie tegenover een wijk waar zo lang volstrekt niet naar om is gekeken. Nu de gemeenteraadsverkiezingen aanbreken zullen we de politieke partijen om helderheid vragen over hun inzet voor deze wijk."

Uit de krant