Studenten komen tijdens de 'sketch-off' met frisse ideeën voor de spoorzone, zoals de Liebergerweg.
Studenten komen tijdens de 'sketch-off' met frisse ideeën voor de spoorzone, zoals de Liebergerweg. Foto: Bastiaan Miché

Ontwerpatelier is bedoeld om te inspireren

Buurt / wijk

HILVERSUM - Inspireren, uitdagen en vervolgens het gesprek met elkaar aangaan over de ruimtelijke ontwikkelingen in Hilversum. Het ontwerpatelier heeft een ontwerpmarathon uitgeschreven en het Dudok Architectuur Centrum (DAC) vouwt daar op zondag 18 maart stadsgesprek 'Aanspooring tot de ideale stad' omheen.

GroenLinks, D66, VVD, architect Frank Roodbeen en Pieter van der Heijden van XPEX hebben de koppen bij elkaar gestoken. Op hun initiatief sluiten studenten van de TU Delft en die van Eindhoven zich op zaterdag 17 maart 24 uur op in Theater Santbergen voor een zogeheten 'sketch-off'.

Zij gaan zich creatief buigen over het verrommelde stukje spoorzone Wandelpad-Liebergerweg-Oosterengweg-Oude Amersfoortseweg waar veel bedrijven zitten.

Een dag later om 14.00 uur presenteren zij hun ideeën aan de gasten in het theater. Een jury beoordeelt de plannen en bepaalt wie de geldprijs in ontvangst mag nemen. Jan Kastje (GroenLinks) vindt het een goed idee als er ook een bewonersjury komt, zodat zij mee kunnen doen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant