De toekomstige tunnel in de Oosterengweg.
De toekomstige tunnel in de Oosterengweg. Foto: Provincie Noord-Holland

Megaklus HOV betekent vooral veel overlast

Buurt / wijk

HILVERSUM - Dat de veelbesproken en fel bekritiseerde busverbinding tussen Huizen en Hilversum er komt, is nu wel zeker. Grote vraag is nu hoe alle partijen het leed voor de inwoners tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk kunnen verzachten. "Daar zit nog ruimte in", vertelt omgevingsmanager HOV Johan van Alphen namens de provincie Noord-Holland.

Samen met vaste medewerker Catherine Wieneke zit hij vrijdagmiddag in het de dag ervoor geopende informatiecentrum HOV in 't Gooi. In de ruimte binnen de Riebeeck Galerij - waar opvallend veel panden leeg staan - is op een overzichtskaart te zien waar de werkzaamheden plaatsvinden en fleuren artist's impressions van het eindresultaat de boel op.

De opening trok vorige week donderdagmiddag veel publiek. De aanwezigen krijgen uitleg van gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie en wethouder Floris Voorink. De boodschap: "Dat wordt zonder meer doorbijten, want in Hilversum zijn de alternatieven schaars", aldus Post.

De aanleg van de HOV-verbinding start in Hilversum. Op de drukke Oosterengweg komt een dubbellaagse spoorwegonderdoorgang voor automobilisten en fietsers. In Anna's Hoeve worden weg, spoor, fietspad en busbaan gebundeld en komt er een natuurbrug voor overstekend wild. De bouw start in de tweede helft van 2019 en gaat gepaard met de afsluiting van de Oosterengweg. Overigens worden daar nu al het riool en de kabels en leidingen verlegd.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant