De SP zette het theehuis dinsdag af met linten.
De SP zette het theehuis dinsdag af met linten. Foto: SP Hilversum

Opnieuw gedoe rond theehuis Trompenberg

Buurt / wijk

HILVERSUM - De ontwikkelingen rond het theehuis aan de Regentesselaan 12 blijven de gemoederen in de wijk bezighouden. De nieuwe eigenaar lijkt daarbij de regels aan zijn laars te lappen. Reden voor de SP Hilversum om het ruim honderd jaar oude gebouw te kraken.

Actievoerende buurtbewoners, fel tegen het plan van die eigenaar om het pandje te slopen en er een nieuw en groot gebouw neer te zetten, schrokken zich maandag kapot toen er - tegen alle afspraken in - in de tuin werd gewerkt. Het resultaat is dat de tuin rondom het ruim honderd jaar oude gebouw, waarvoor de gemeentelijke monumentenstatus is aangevraagd, is veranderd in een grote wildernis.

In een korte persverklaring schrijft de gemeente dat de nieuwe eigenaar tussen de percelen van nummer 10 en 12 een coniferenhaag als erfafscheiding wilde plaatsen. "Daarvoor mogen planten uit de grond gehaald worden. Echter niet overal en niet te veel. Dat is wel gebeurd." Het werk ligt nu stil. Voolopig mag er - totdat er een vergunning is verleend, al lijkt die kans niet groot - niet worden gewerkt. Materiaal en spullen moeten weggehaald worden.

Wat is er nu aan de hand? Regentesselaan nummer 10 en 12 waren allebei in het bezit van dezelfde familie. Nummer 12, het ruim honderd jaar oude theehuis, is gekocht door een man die elders in de wijk ook al panden kocht en daar zorgappartementen voor vermogende bejaarden realiseerde.

Nu ligt er een voorstel om het theehuis te slopen en daar een megapand met negen toiletten te realiseren. En dat mag niet, menen de buurtbewoners. Het gaat immers om beschermd dorpsgezicht.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant